Dřevěná administrativní budova připomíná strukturou vzrostlý les

Odeslat
e-mailem
Photo © Vanessa Larrère

Bureaux L – Farmer’s office
Vanessa Larrère
Lokalita: Liposthey, Landes (France) – 2011
Rok: 2011
Práce začaly v roce 2011
Práce skončily v roce 2011
Náklady: 220000
Stav: dokončená práce
Typ: Administrativní budovy / firemní budovy

„Opakované sekvence stromů způsobují kinetický účinek narušující smysly, stejně jako kterákoli hudební variace“. Tento způsob uvažování je základem projektu, který se nachází v samém srdci lesa Landes. Kmeny stromů se střídají pravidelných liniích a nechávají projít světlo a krásný průhled.

Projekt se nachází na rodinné farmě skládající se z polí a pravidelně uspořádaných skladů. Cílem je poskytnout soudržnost jednotlivých prvků a vybudovat tak základní prvek v srdci tohoto místa, stejně tak obnovit pořádek a jednoduchost.

Budova nového pracoviště pro řízení společnosti je díky modernímu uvažování majitelů ekologické, zdravé a šetrné k životnímu prostředí zemědělství.

Budova je dřevěné konstrukce. Fasáda se skládá z opakování strukturálních modulů, které jsou v souladu s měnícími se účinky světla.

Centrální vstup spojuje všechny pracovní prostory. Prostory jsou jednoduché a jasné, jsou řazeny podle výhledu na pole a do vzdálených krajin.

Pro poskytnutí větší otevřenosti s nerušeným výhledem, se okna skládají z dlouhých zasklení. Přirozené větrání je nezávislé a pracuje s otevřenými dřevěnými panely.

Zanechat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Facebook