Dvě strany, dvě odlišné tváře administrativní budovy v Itálii

Odeslat
e-mailem
Photo © piuarch

Bentini Headquarters
Studio piuarch
Lokalita: Faenza (Italy) – 2011
Rok: 2009
Práce skončily v roce 2011
Stav: dokončená práce
Typ: Administrativní budovy

Nové sídlo Bentini ve městě Faenza se stává bodem architektonické kvality a zároveň integruje a interaguje s krajinou a kopci v okolí. Projekt se vyznačuje linearitou. Dvě paralelní stavby pro kanceláře, archiv ATRO, inventář a služby.

Mezi zelení poskytuje také parkování s funkcí vnitřního náměstí.

Krajina působí jako silný vestavěný prostor. Děje se tak díky průhlednému přízemí, které eliminuje oddělení uvnitř-venku. Střešní zahrada o 300 m2 v nejvyšším patře poskytuje výhled na kopce. Průhledné prvky s velkými otvory na vnějšku obklopují oko.

Budova pro kancelář sestává z lineárního objemu a nastavuje se tak uliční frontě. Byla navržen s důrazem na vysoké standardy kvality, které v sobě spojují flexibilitu interiéru a organizovanost na jednotlivých úrovních. Střešní zahrada je prostor s využitím pro akce a porady.

Přední strana přináší výrazný a jedinečný prvek, vyroben překrytím skla kanceláří a sítě na ochranu proti slunečnímu záření, která rozděluje fasádní obdélníkové otvory na různé velikosti.
Zadní strana domu je navržen tak, aby vytvořila vizuální kontinuitu s okolní krajinou přes plně prosklené fasády. Obě strany jsou odlišné, ale obě se vyznačují touhou otevřít se ven prostřednictvím transparentnosti jak do ulice, tak do krajiny na opačné straně.

Zanechat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Facebook