Nové zázemí kancelářských prostor oblíbeného online přehrávače SoundCloud v Německu

Odeslat
e-mailem
Photo © Werner Huthmacher

New Soundcloud Headquarters
KINZO Berlin
Lokalita: Berlin, Německo
Rozsah: 4000,0 m
Rok: 2014
Typ: Administrativní budovy/Interiéry

Nové sídlo mezinárodně uznávané on-line platformy na přehrávání hudby SoundCloud si našlo místo v Německu a navrhli ho KINZO Berlin. Zahrnuje tři úrovně a cca 4000 metrů ve staré budově pivovaru a v těsné blízkosti bývalé berlínské zdi. Komplex, jehož účelem je sloužit jako budoucí inkubátor pro startupy, se stane zázemím pro všechn 180 berlínských zaměstnanců. S plánem na budoucí expanzi rychle rostoucí platformy se mohou prostorné kanceláře potenciálně rozšířit až na 350 stolů.

V zájmu zachování továrního vzhledu budovy rozhodli KINZO architekti zachovat surový materiál pivovaru, takže původní zdivo a stropní konstrukce zůstaly vystaveny. Podtrhuje to estetiku, kdy jsou všechny technické instalace jasně viditelné a představují kontrast mezi starým a novým zařízením.

Jedinou zásadní konstrukční změnou oproti původní architektuře nalezneme mezi oběma nižšími úrovněmi, kde je dvoupodlažní atrium a schodiště. To nyní slouží jako hlavní rozbočovač komunikace.

Zanechat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Facebook