Nový kancelářský komplex finančního centra v Číně ukázal jedinečný dynamický tvar

Odeslat
e-mailem
tit

West Taihu International Business Plaza
LAB Architecture Studio + SIADR
Lokalita: Wujin, Changzhou, Jiangsu, Čína
Vedoucí projektu: Donald Bates, Andy Wang
Rozsah: 27295,0 sqm
Rok: 2013

Vítězný návrh na nový kancelářský komplex v Číně obsahuje nejen administrativní zázemí pro finanční centrum, ale i 5-hvězdičkový hotel s konferenční místností, řadu restaurací a další místnosti pro setkávání.

Dynamický tvar poskytuje jedinečnou, sochařskou formu, která se proměňuje s tím, jak se člověk postupně k budově blíží. „Krystal“ je záměrně asymetrický a nabízí z odlišných směrů proměnlivý tvar.

Dramatická forma budovy je součástí návrhu projektu od LAB Architecture Studio + SIADR. Vytváří specifické zastínění, které ve spojení s horizontálními slunečními clonami a variabilním čelním systémem výrazně snižuje náklady na tepelné zatížení.

Budova se řadí mezi takzvaně zelené. Klimatizační systém poskytuje přívod vzduchu do všech kancelářských prostor přes vyvýšenou podlahu, která také umožňuje budoucí flexibilitu pro změny rozvržení kabeláže a stavební úpravy. Budova je navržena tak, aby bylo dosaženo dvou hvězd čínského Green Star energetické hodnocení (odpovídá australským 5 hvězdám).

Zanechat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Facebook