Pro koordinační centrum v Nizozemí byla zvolena jako základní tvar elipsa

Odeslat
e-mailem
Photo © Palladium Photodesign

MCC
JHK Architecten
Lokalita: Prins Bisschopsingel, AB Maastricht, Nizozemsko
Plocha: 4600 m²
Rok: 2010

Koordinační centrum bylo realizováno v místě stávající policejní stanice na Prins Bisschopsingel v Maastrichtu v Nizozemí. Centrum nahradil bývalé sportovní a skladovací prostory, ale jeho technické místnosti byly začleněny i do nově postavené budovy.

Centrum je součástí dobře promyšleného souboru. Elipsa zapadá do stávajícího kontextu a respektuje charakteristiky současných budov. Horizontální vrstvení poskytuje budově vizuální odkaz uspořádám fasády. Kromě toho rozpoznatelný objem dokazuje sám o sobě, že je ideálním základem do možného budoucího vývoje této oblasti.

Kompaktním objem má cca 4500 m2. Obsahuje call centrum, kancelářské prostory a různé další místnosti, které představují nervové centrum tísňového volání a nouzové koordinace v jižním Limburgu. Celý objekt je „zvednut“ nad stabilním podstavcem, který obsahuje skladovací a parkovací prostory. Srdce budovy je provedeno ve formě atria. Jde o místo k relaxaci a setkávání se s lidmi.

Atrium je zakončeno prosklenou střechou, takže denní světlo proniká do budovy středem. Centrum navazuje na stávající policejní stanici. Větší a více soukromé prostory jsou orientovány na vnitřní straně prostoru, zatímco kancelářské prostory čelí přímo venkovnímu prostředí s obytnými budovami ve Villaparku a údolí Jeker.

Celá konstrukce se vyznačuje vysokou mírou flexibility a uživatelsky příjemném prostředí, které zajišťuje, že bude poskytovat dobré pracovní klima jak nyní, tak i v budoucnu.

Spodní a horní úrovně centra zapadá do klasické, bohatě detailní cihlové architektury, která se nachází i v bezprostřední blízkosti. Horní úroveň má typicky moderní prosklený vzhled. Rytmus hluboko zapuštěných, vysokých oken poskytuje dostatek denního světla v pracovních zónách a dostatek soukromí v místech call centra. Kromě toho vyčnívající panelové hliníkové prvky vytvářejí přirozené sluneční clony. Robustní podstavec je vyroben z drsného zdiva.

Zanechat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Facebook