Čelní pohled na dům v Japonsku se plně promítl do originálního řešení interiéru

Odeslat
e-mailem
Photo © ALTS design office

hazukashi house
ALTS design office
Lokalita: Kyoto, Japonsko
Konstrukce: dřevo
Počet podlaží: 2
Hrubá plocha: 93,45 m²
Dokončení: březen 2014
Typ: Rodinné domy/Interiéry

Japonská architektonická kancelář ALTS design office dokončila „hazukashi dům“, který se nachází v rezidenční čtvrti na předměstí Kjóta v Japnsku. Rodinný dům je umístěn na pro Japonsko typicky malém pozemku, a proto je celkový koncept soustředěn kolem společné jídelny umístěné v centru rodinného domu.

Čelní pohled na fasádu domu se sedlovou střechou se plně a opakovaně promítl do interiéru u otvorů, průchodů a výklenků. Došlo zde k napodobování tvaru zmíněné vnější formy fasády. Konstrukce dvoupodlažního domu je v interiéru oděna do dřeva. Je zde otevřené dřevěné schodiště spojující přízemí s obytným prostorem s ložnicí a studiem nacházejícím se v horním patře.

Pečlivě umístěné otvory v obálce budovy zajistily, že je dům jasně a přirozeně osvětlen po celý rok.

Zanechat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Facebook