Elegantní skleněná přístavba rozšířila typický anglický dům o velkorysou jídelnu

Odeslat
e-mailem
Photo © Dirk Lindner

Yew Tree House
Jonathan Tuckey Design
Spolupracovali: Eastabrook Architects
Inženýři: O’Brien & Price
Dodavatel: N.C. Cox Building Contractors
Rok: 2014
Typ: Přístavby/Interiéry

Londýn architektonické studio Jonathan Tuckey Design přidalo moderní prosklenou přístavbu k původnímu rodinnému domu, který představuje klasické anglické venkovské stavení. Přístavba byla navržena tak, aby nenarušila provozní chod původního domu a poskytla další prostor bez odvrácení se od původního objektu.

Nový pavilon byl navržen tak, aby rozšířil stávající zadní stranu domu. Tím architekti vytvořili velkorysou velikost jídelny s prosklenou fasádou, která poskytuje panoramatické pohledy s výhledem do zahrady. Fasáda se jemně dotýká stávajícího domu a umožňuje původnímu materiálu v podobě kamene  elegantně navázat na hladkou strukturu skla nové přístavby. Při nočním osvětlením je původní podoba budovy rodinného domu dokonce vidět, kdy skrz sklo krásně prosvítá. Během dne tuto strukturu sklo naopak chrání odrazy z interiéru jsou odvráceny zpět do zahrady.

Zanechat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Facebook