Minimalistický interiér apartmánu v Tchaj-wanu působí svěžím a čistým dojmem

Odeslat
e-mailem
photo © kyle yu

Tsai Residence
tai & architectural design
Lokalita: Tchaj-pej, Tchaj-wan, Čínská republika
Rok: 2014
Typ: Interiéry/Apartmány

Architektektonické studio tai & architectural design se zaměřilo na interiér apartmánu, jenž měl ve výsledku svým obyvatelům poskytnou flexibilitu a zároveň pohyblivý skladovací systém, který může být stále znovu a znovu použit v rozdílných formách. Bílá barva, která pokrývá prakticky každý povrch interiéru, je určena k „zastínění“ profilů a výčnělků v prostoru a oslavuje naopak jeho čistotu. Vzhledem k omezenému rozpočtu byly stropní trubky a jejich konstrukce vystaveny v prostoru a tvoří tak jeho doplněk.

Hlavní funkcí veřejného prostoru je jídelna. Dále je napojena ložnice, přes kterou vedou jakési „světelné dráhy“, aby zde mohli obyvatelé strávit celý den bez pocitu světelných změn. Funkčně odděluje jednotlivé programy chodba, ta poskytuje jednotlivým místnostem jejich osobní identitu, aniž by narušila jejich vzájemnou činnost.

Zanechat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Facebook