Na místě bývalé věznice v Austrálii vznikla designově hravá a příjemná kavárna

Odeslat
e-mailem
Photo © Martina Gemmola

Jury
Biasol: Design Studio
Lokalita: Melbourne VIC, Austrálie
Plocha: 475,0 m²
Rok: 2014
Typ: Interiéry

Cafe Jury se nachází uvnitř Bluestone historické místa v Melbourne: Pentridge Village – kde bylo dříve Pentridge vězení. Věznice byla vyřazena z provozu v roce 1997.

Interiéru kavárny se chopilo studio Biasol: Design Studio, kteří se rozhodli, že dodrží temnou minulost vězení, ale také zároveň vdechnout prostoru kavárny nový život.

Nápady vytvořily kontrast mezi tmavými stěnami a paletami pestrých barev spolu se světlými trámy. Myšlenka barev dohnala architekty k použití materiálů jako překližka, dřevo a beton, které umožnily vytvořit geometrický barevný vzor i v rámci funkce zdi. Tato struktura vytváří hravý efekt, ten, který místo oživí a dovolí mu odpoutat se od své temné minulosti.

Pro zútulnění prostor designéři přidali zeleň. Navrhli také na zakázku stoly a stoličky, které jsou, opět, vše vyrobené z přírodních materiálů.

Zanechat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Facebook