Přestavba loftu v Londýně přinesla majiteli otevřený prostor s moderními prvky

Odeslat
e-mailem
Photo © Charles Hosea

Bermondsey Warehouse Loft Apartment
FORM Design Architecture
Lokalita: Londýn, Velká Británie
Plocha: 104 m²
Rok: 2011
Typ: Lofty/Interiéry

Klient, jenž pracuje jako fotograf, se nejprve na architektektonické studio FORM Design Architecture obrátil s požadavky na drobné změny svého londýnského bytu. Po rozhovoru s ním byl ale učiněn závěr, že má-li byt zcela vyhovovat jeho pořebám a přáním, je potřeba provést radikální změny.

V diskuzi přišla řeč na to, že pro klienta je důležitý volný flexibilní prostor vhodný pro práci a nikoliv nepotřebné místnosti jako druhá ložnice s koupelnou. Dříve žil klient v New Yorku a v bytě se cítil spíše ve skladišti odrážející průmyslovou povahu prostoru.

Skladování, koupelna a užitkové funkce jsou obsaženy v bloku na jedné straně loftu, jenž má celkově 17m x 6m. Na blok navazuje kuchyňská linka doplněná o lednici, špajz a varnou plochu na ostrůvku.

S výjimkou prkenné podlahy mají všechny povrchy a zařízení, včetně obnaženého zdiva, bílou barvu. Ostrý akrylový povrch kuchyňské linky a jejích částí kontrastuje s povrchovou texturou zdiva původní průmyslové budovy.

Na konci loftu jsou skryté posuvné stěny umožňující skrytí prostor pro spaní, které mohou být zcela uzavřeny v případě potřeby. Na druhé straně je v plné šíři stůl a police poskytující pracovní prostor majitele fotografa. Kabely jsou skryty do kontinuálního kabelového žlabu podél zadní části stolu.

Zanechat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Facebook