Rekonstrukce bytu ve Španělsku přinesla moderní bydlení a zajímavé řešení prostoru

Odeslat
e-mailem
Photo © Laura Molina

Palma Apartment Refurbishment
Vila Segui Arquitectos
Lokalita: Palma de Mallorca, Baleárské ostrovy, Španělsko
Plocha: 83,0 m2
Rok: 2012
Typ: Interiéry

K rekonstrukci bytu, jejíž návrhu se ulajiVila Segui Arquitectos, došlo kvůli špatnému stávajícího stavu interiéru, který byl opuštěný po dobu několika let. Renovace však měla explicitní ekonomické omezení.

Budova, ve které se byt nachází, byl původně postaven v 60. let a je umístěn v historické zóně města Palma. Hlavní nosná konstrukce je železobeton, včetně velkých nosných trámů, které hrají implicitní vizuální roli. Původní betonové sloupy a nosníky jsou odkryty ve všech pokojích.

Dispozice je rozdělena do dvou oblastí, které jsou pojaty různými způsoby. Obytná plocha je zcela otevřena po demolici všech interiérových příček. Tento prostor je reorganizován s vložením „dřevěné krabice“, jejíž proporce představují rozumný kompromis mezi velikostí a užitnou funkcní. Formálně díky ní působí prostor větší. Funkčně je zde vyřešeno kompaktní a efektivní skladování, včetně všeho od spíže po úklidové skříně. Dřevěný box je navržena tak, aby šel snadno dekonstruovat v případě možné budoucí reorganizace v reakci na nové potřeby, které se objeví.

Hlavní plán byl ponechán relativně neporušeně i vzhledem s ohledem na omezené náklady. Střízlivé úpravy rekonfigurují koupelnu, aby se tam vešel nový sprchový kout a došlo k novému umístění šatníku.

Nová otevřená dispozice umožňuje přizpůsobení každému prostoru a doplnění o osobní předměty a artefakty, jež udržují historickou linku představující vývoj bytu, kterým prošel od 60. let.

Zanechat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Facebook