Renovace bytu ve Francii přinesla majitelům otevřený bílý interiér s barevnými akcenty

Odeslat
e-mailem
photo © arthur péquin

white house
le studio pierre antoin compain
Lokalita: La Rochelle, Francie
Rok: 2014
Typ: Soukromé rezidence/Interiéry

Renovace bytu v La Rochelle ve Francii od le studio pierre antoin compain vedla k otevřenému a světelnému prostoru, který by se dal doslova pojmenovat jako „bílý dům“. Provozní schéma bytu je organizováno kolem atria, které prostupuje celou výškou a nachází se pod velkým střešním oknem. Toto okno umožňuje propustit světlo do každého ze čtyř pater a zajistit tak denní přísun slunečních paprsků.

Skleněné příčky a bílé podlahy nevytvářejí bariéry a podporují prosvětlení bytu. Zároveň však také zajišťují a umocňují celkovou otevřenost. Otevřenost jak ve vertikální, tak  i horizontální ose. Barevné akcenty různých zařízení tvoří prostor hravější. V bytě lze nalézt různé tématické zákoutí jako počítačovou stanici či čtecí místnost.

Zanechat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Facebook