Starší budova v Anglii se díky rozšíření z cedrového dřeva proměnila v moderní sídlo

Odeslat
e-mailem
Photo © Martin Gardner

The Runners House
AR Design Studio
Lokalita: Winchester, Anglie
Typ: Přístavby/Rodinné domy/Interiéry

Minimalistická přístavba domu je situována ve Winchesteru v Anglii a navrhlo ji architektonické a designové studio AR Design Studio. Původní budova, na kterou bylo s přístavbou navazováno, je starší rodinný dům na okraji Winchesteru a majitelé se rozhodli ji za pomocí odborníků modernizovat.

Architekti se soustředili zejména na prostor kolem schodiště, které působí jako hlavní prvek místnosti a celkového návrhu. Schodiště rozděluje prostor mezi kuchyní, jídelnou a obývací částí. Ocelové dráty obklopují schodiště a kromě vymezení jeho prostoru plní částečně i funkci zábradlí. Schody vedou do prvního patra až na ochoz, který nabízí otevřený vzdušný prostor propojení dvou podlaží.

V části objektu s přístavnou byly umístěny dvě obří posuvná okenní křídla, které propojují interiér s exteriérem. Tomu napomáhá i velká betonová terasa nabízející pohodlný přístup do zahrady.

Zanechat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Facebook