V Nizozemí otevřeli nově dokončené divadlo s výraznou bílou střešní formou

Odeslat
e-mailem
photo © jan paul mioulet

Theater de Stoep
UNStudio
Lokalita: Spijkenisse, Nizozemsko
Rok: 2008-2014
Klient: Obec Spijkenisse
Plocha: 7000 m² brutto / 5700 m² net
Hlavní sál: 656 míst (467 + 189 na balkoně)
Malý sál: 200 míst
Stav: dokončeno
Typ: divadlo

V nedávných dnech se otevřely brány nového divadla od známého architektonického studia UNStudio. Jde o realizaci, na níž začaly práce již v roce 2008 a otevřela se veřejnosti právě nyní, konkrétně 9. října. Budova bude sloužit jako prominentní kulturní instituce v nizozemském městě Spijkenisse.

Složení objektu skrývá pod ochrannou konstrukcí pohromadě různorodé programové prvky – včetně dvou samostatných sálů. Budova divadla zaujme kolemjdoucí a návštěvníky především díky výrazné bílou střešní formě, která představuje pro objekt jakési sjednocující gesto, které se vznáší nad nižším objemem ze skla.

Konstrukce divadla má  „vytvořit svět iluzí a kouzel“, ale zároveň zachovat standardní sociální a veřejné prostory budovy. Prominentní foyer prostor propojuje budovu a zároveň poskytuje prostor pro setkání, doplněné různými prvky jako je prostor pro sezení a kavárna.

Zanechat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Facebook