Nová koncertní hala v Nizozemsku ukazuje, jak skloubit moderní a tradiční architekturu

Odeslat
e-mailem
Photo © van Dongen - Koschuch

Poppodium Venlo
Van Dongen-Koschuch
Lokalita: Venlo, Nizozemsko
Program: 550 diváků, studia, kavárna
Rozsah: 2500 m2
Typ: Koncertní haly
Rok: 2014

Amsterdamské architektonické studio Van Dongen-Koschuch dokončilo hudební sídlo v Nizozemsku, které odkazuje v tomto regionu na městský kontext z 19. století prostřednictvím vzorování falešných oken a odvážné cihlových fasády. Objekt byl představen jako kreativní a kulturním centru se zázemím auditoria schopného hostit 550 lidí. Obálka budovy umožňuje stavbě splynout s hustou městskou zástavbou, kde je i původní linie střechy zachována. Fasáda odkazuje na průmyslovou minulost.

Aby vše vyhovovalo požadavkům, byl hlavní sál umístěn centrálně. Otevření budovy pro veřejné funkce je z úrovně terénu, aby byl zajistěn snadný přístup do kavárny a zkušeben.

Zanechat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Facebook