Konverze bunkru v Nizozemsku proměnila extra malý prostor v rekreační dům

Odeslat
e-mailem
nahled

Bunker
b-ild
Celková podlahová plocha: 11,4 m2
Hlavní architekti: Kelly Hendriks & Bruno Despierre
Lokalita: Vuren, nizozemsko
Rok: dokončeno na jaře 2014
Typ: Bunkry/Interiéry

Původně dočasná konverze pro reklamní kousek holandské firmy změnila bunkr v rekreační dům. Otento kousek se postaralo belgické studio B-ILD. Nakonec se ukázalo, že by se bunkrmohl použít i jako pronajímatelný domov.

Bunkr je historicky chráněná stavba a nachází se ve Fort Vuren v Nizozemsku. Jde o renovaci 3m x 3m prostoru skrytého uvnitř silných zdí, což neponechává žádný prostor k rozměrovým úpravám, takže architekti museli vydat slušné množství vynalézavosti. Mnohé z prvků jsou uchovávány v původním stavu, jako jsou malá okna a nerezové ocelové zárubně.

Interiér je nyní naplněn dřevěným příslušenstvím, které slouží k několika funkcím. Obývací pokoj se velmi rychle změní v jídelní pokoj – přenositelné stolice a odkládací stolky, vše jde transformovat. Protože je prostor poměrně malý, je dům doplněn o vnější dřevěnou podlahu s přesnými rozměry jako jasou rozměry bunkru. To slouží i pro venkovní vaření, hostování, a dokonce i skladování. Nabízí také panoramatický výhled na malebnou krajinu.

Zanechat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Facebook