Staré průmyslové skladiště se proměnilo v novou restauraci a bar

Odeslat
e-mailem
Photo © Cube Architecten

Cafe restaurant Stork
SOLUZ Architecten, CUBE architecten, interior shock
Lokalita: Amsterdam/Netherlands/2011
Rok: 2011
Práce začaly v roce 2011
Práce skončily v roce 2011
Stav: dokončená práce
Typ: Bary / Restaurace
http://www.Restauracetork.nl/

Starý průmyslový sklad o rozloze 1100 m2 ležel na jednom z nejkrásnějších míst podél nábřeží Amsterdamu. Byl změněn architekty z CUBE Architecten a SOLUZ architecten na atraktivní kavárnu a největší rybí restauraci v Evropě.

STORK RESTAURANT patří mezi průkopníky, kdy se starý průmyslový komplex několika budov transformoval do atraktivního místa plného života pro kreativní firmy, restaurace, akce, kulturu atd. Leží na na severní straně velkého kanálu, který Amsterdam dělí do dvou částí. Severní strana bývala méně známá veřejnosti, ale v posledních letech si ji i lidé zvykli navštěvovat.

Eigen Haard pověřil CUBE architecten a SOLUZ architekten přestavět 30 000 m2 průmyslových prostor pro nejméně dalších 15 let. Tito architekti také vymysleli řešení pro restauraci STORK.

Původní fasáda měla pouze vysoko posazená okna, takže první zásah vedl k vytvoření velkých otvorů vyplněnými skleněnými skládacími dveřmi, které lze otevřít až velké části fasády. Tyto zásahy přinesly „nové“ světlo do staré továrny, vytvořily impozantní výhled na přístav a poskytují snadný přístup k terase u vody, především v létě.

Všechna zařízení jsou umístěna za jednou dlouhou nepřetržitou zdí, která ovšem nedosahuje střechy budovy. Velký otevřený průmyslových prostor je tak ponechán beze změny, nové prvky slouží poze jako doplňky. Zmíněná zeď obsahuje několik otvorů a jeden z nich vede do otevřené kuchyně, kde lze pozorovat všechny druhy vaření a přípravy šéfkuchaře.

Pro stylizaci jsou používané předměty jako obrovské (nepoužívané) betonové segmenty, obrovské staré kabelové bubny a dřevěné palety . Tímto způsobem je možné vytvořit v restauraci pocit velkého skladu s minimálním použitím nového materiálu.

Velký centrální bar je umístěn mezi kavárnou a formálnější restaurací. Velký otevřený prostor je rozdělen do různých oblastí a vytváří samostatné atmosféry.

Zanechat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Facebook