Bytový dům založen na kontextu bílé fasády a žlutých doplňků fasády

Odeslat
e-mailem
Photo © pierluigi dessì/confinivisivi

Housing Sociale Elmas
2+1 officin architettura
Lokalita: Elmas/Italy/2010
Rok: 2010
Práce začaly v roce 2008
Práce skončily v roce 2010
Hlavní konstrukce: železobeton
Investor: EDIL.A di Magro Salvatore
Dodavatel: EDIL.A di Magro Salvatore
Plocha (m²): 905
Stav: dokončená práce
Typ: Apartmány / Bytové domy

Dílo architektonického studia 2 + 1 je založené na architektonickém a uměleckém přístupu k projektu, který vyžaduje návrh „zlepšení rozvoje současného umění a architektury a řídí víru v profesionální lidské zdroje pro rozvoj společnosti a etiky“. V tomto případě jde o vysoce regulované prostředí, spíše než experimentování s novým architektonickým řešením 2 + 1 ukázali, jak používt a využí omezení a získat co nejlepší výsledek. Budova respektuje sílu porostoru pro svou bílou barvu, která se stane přírodní díky žlutým pozadí otvorů, které dokončují kompozici fasády. Tyto otvory jsou přítomny ve dvou různých stylech, dochází k vytvoření pulzující hry prázdných a plných prvků. Vstup do bytů vede přes nádvoří a pilastry, které jsou doplněny v galeriích. Ve vnitřní fasádě, jejíž základna věrně reprodukuje barvy a složení hlavního průčelí, jsou rozlišeny různé materiály díky jejich lehkosti a rozmanitosti. Zkušenost umožnila zjednodušení návrhu tím, že se odstraní nadbytečné vrstvy, což dodá sílu těm nejdůležitějším prvkům.

Udržitelnost
Severo-jižní uspořádání dvou fasád budovy ovlivnilo vnitřní uspořádání oblastí. Na severu spící oblasti a obývací prostor k jihu. Silné letní sluníčko je řízena pomocí vitrážek do jednotlivých jednotek, jejich hloubka byla posouzena optimálně na úhel slunce měnícího se letního a zimního období. Na severní stěně jsou „slepé“ dveře plnící funkci stínění od studených větrů ze severu.

Ekonomika
Pro ekonomické vyvážení došlo k formálnímu zjednodušení, využívání materiálů a technologií, které jsou snadno dostupné na území a optimalizaci ekonomických zdrojů.

Sociálnost
Vstup do jednotlivých jednotek z vnitřní zahrady přes vnější schodiště a galerii zaručuje sociální zabezpečení ve vztahu k perifernímu kontextu, v němž se komplex nachází a podporuje tak soužití a sociální integraci.

Zanechat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Facebook