Bezbariérový rodinný dům, který se vine kolem stromů, slouží ženě ve Velké Británii

Odeslat
e-mailem
Photo © 6a Architects

Tree House
6a Architects
Lokalita: United Kingdom
Projektový tým: Stephanie Macdonald, Tom Emerson, John Ross, Alice Colverd, Cécile David
Plocha: 57 m²
Rok: 2013
Typ: Rodinné domy/Interiéry

Tree House byl navržen architekty 6a Architects v reakci na požadavek klientky, která si hledala bydlení vhodné pro její omezenou schopnost pohybu. Konkrétně dům, který by obsahoval alespoň jednolůžkový pokoj a bylo možné se v něm bezproblémově pohybovat na invalidním vozíku.

Její nový domov vyšel ze základů chráněné chaty z roku 1830. Bylo potřeba najít způsob připojení původních přízemních prostor domu a poskytnout domu přidanou hodnotu v podobě nové ložnice a pokoje v přízemí s přímým vstupem na zahradu při zachování nádherné neformálnosti stávajícího rodinného domu.

Dům se vine se kolem stromů a dopřává majitelce velkorysou ložnici a koupelnu pod eukalypty. Staré betonové sloupy, které zůstaly po původním majiteli, byly opětovně použity na podporu nové dřevěné rámově zasklené verandy. Bylo použito tmavé dřevo především na verandě, které jako by vizuálně ustupovalo kolem původního zdiva chaty na zadní stěně.

Nová výstavba splnila požadavky a souhlasy v rámci podmínek pro chráněné budovy. Uvnitř se použily odhalené dřevěné trámy a překližka. Prostor poskytuje výhledy na stromy zevnitř, což dodává majitelce neustálý kontakt s exteriérem. Všechny přízemí pokoje a zahrada jsou plně bezbariérové​​.

Zanechat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Facebook