Dlouhý japonský rodinný dům překvapí především vzdušným interiérem

Odeslat
e-mailem
Photo © Daici Ano

Polyphonic
Jun Igarashi Architects
Lokalita: Tokoro District, Hokkaido prefektura, Japonsko
Plocha: 128 m²
Rok: 2012
Typ: Rodinné domy/Interiéry

Tématem tohoto rodinného domu je objem vzduchu. Leží na místě, kde bývalo pracoviště stavební firmy a zdá se, že tato atmosféra zde dýchá i nadále, protože do klasického rodinného bydlení má tento japonský příbytek daleko.

Cílem bylo složení jednotlivých oddílů v domě do obyvatelného půdorysného plánu a vytvořit pro obyvatele prostor, který bude dýchat a kde proudící vzduch skrz celý dům představuje nedílnou součást. Tento princip je podobný principu japonského tradičního „Kotasu“.

Záměrem bylo zároveň snížit spotřebu energie tím, že se řídí množství vzduchu, což umožňuje pohodlné vnitřní prostředí. Toto myšlení funguje v subtropické oblasti, stejně jako v chladné oblasti.

Zanechat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Facebook