Japonský rodinný dům, kde strom prorůstá interiérem

Odeslat
e-mailem
Photo © Hiroshi Ueda

Machi House
UID Architects & Associates
Lokalita: Fukuyama, Hiroshima (Japan) – 2011
Rok: 2010
Práce skončily v roce 2011
Plocha (m²) 95
Stav: dokončená práce
Typ: Rodinné domy

Jedná se o rekonstrukci domu v centru města. Pozemek má 5 m v příčném směru a 18 metrů pro podélnou stranu. Orientace je sever-jih. Rodina se skládá ze dvou dětí a jejich rodičů. Pozemek je obklopen budovami na východní a západní straně a silnicí na jižní, tam je 30 m vysoká budova parkoviště. Ta téměř zastiňuje sluneční světlo. Protože má místo mnoho podmínek, kterým je potřeba se přizpůsobit, mysleli architekti na to, aby byl výsledkem i tak příjemný prostor, kde můžeme cítit základní prvky jako jsou slunce a vítr.

Pokud jde o půdorysné schéma, každý pokoj je spojen s vnitřní zahradou. Díky tvaru každý pokoj, který běží od severu k jihu, můžete získat homogenní sluneční světlo a vítr. Díky šatní stěně od západu na východ a výšce stropu, jsou pokoje propojené jako jedna místnost, kde má každá své vlastní území.

Zanechat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Facebook