Moderní rodinný dům v Polsku musel být rozdělen do dvou různých částí

Odeslat
e-mailem
Photo © Tomasz Zakrzewski

Two Barns House
RS+
Lokalita: Tychy, Polsko
Plocha: 251.0 sqm
Rok: 2014
Typ: Rodinné domy/Interiéry

Nově dokončený moderní rodinný dům od polských architektů RS+ se nachází v klidné severní části města Tychy, v blízkosti lesního komplexu. Přístup je zajištěn od hlavní silnice a poskytuje dostatek prostoru pro spojující krček mezi domem a garáží v jeho severozápadním rohu. Územní plány v počátcích přinesly architektům mírné omezení, ale nakonec bylo vše dodrženo a to včetně geometrie střechy a maximální výšce budovy. Obdélníkový tvar pozemku a jeho orientace na jiho-západ určil i budoucí umístění budovy.

Mezi požadavky investorů patřilo především to, aby se dům otevíral do jižní strany zahrady, která představuje prostorné a pohodlné místo pro relaxaci. K dosažení tohoto cíle se rozdělil objem budov na dvě. A to do věcně i funkčně odlišných částí.

Zanechat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Facebook