Plovoucí skleněná vila Kogelhof se vznáší nad zemí v Nizozemsku

Odeslat
e-mailem
Photo © Jeroen Musch

Villa Kogelhof
Paul de Ruiter Architects
Lokalita: Noord – Beveland, Nizozemsko
Plocha: 715 m²
Rok: 2013

Celkem nezvyklou vilu představilo nizozemské studio Paul de Ruiter Architects. Podzemní objem domu zde slouží jako vchod a garáž (pro 6 aut), skladovací prostory, koupelna a pracovní prostor, ze kterého je výhled na rybník.

Obývací prostor se nachází v plovoucím skleněné krabici nad zemí. Ta je půdorysně zcela otevřena, s výjimkou některých jemných dělicích skel. Existuje několik samostatných svazků jako kuchyně, ložnice, koupelna a multifunkční místnost. Terasa má skleněné dveře na obě strany, takže je přístupna z obývacího pokoje a koupelny. Celá podlaha je pokryta bílým epoxidových povrchem a nábytek se skládá z designových klasik od Le Corbusiera a Eileen Grey.

Fasáda je zcela vyrobena ze skla a nabízí nádherný výhled na okolní krajinu.

Cílem vily měla být soběstačnost. Probíhá zde výroba vlastní energie, vytápění vlastní vodou a recyklování odpadu.

Zanechat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Facebook