Rekonstrukce rodinného domu v Nizozemsku nepostrádá vtip a hravost

Odeslat
e-mailem
Photo © Filip Dujardin

House G
Maxwan architects + urbanists
Lokalita: Geldermalsen, The Netherlands – 2007
Typ: Rodinné domy/Interiéry

Projekt s označením House G je rekonstrukce naprojektovaná architekty ze studia Maxwan architects + urbanists.

Dům je umístěn v Geldermalsen v Nizozemsku a práce na něm byly ukončeny v roce 2007.

Klienti si koupili starou stodolu na krásném rozsáhlém pozemku lemující řeku Linge. Architekti byli požádáni, aby pomohli realizovat sen majitelů o velké místnosti s kuchyní a obývacím pokojem, kde by mohli relaxovat, pobavit se s přáteli a organizovat ochutnávky vín pro své zákazníky.

Předchozí majitelé již v minulosti realizovali změny na stavbě přidáním 10 m výšky.

Při první návštěvě architekti zjistili, že je obtížné dům v původním stavu obývat. Všechny fasádní otvory byly příliš malé a většinou se špatnou orientací.

Architekti navrhli obrácení uspořádání domu, přestěhovali pracovny a úložné prostory do částí domu, kde nebrání výhledu. Velkými prosklenými plochami prosvělili dům i skrz střechu. Nakonec věnovali čas i návrhu nábytku, který oživuje interiér a například jedna stěna tvoří celek kuchyně, komory, schodů a knihovny.

Zanechat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Facebook