Rodinný dům ve svahu s parkováním na střeše vyrostl ve Spojených státech

Odeslat
e-mailem
Photo © steve king

car park house
anonymous architects
Termín dokončení: srpen 2013
Lokalita: Los Angeles, Kalifornie, USA
Plocha pozemku: 8477 sq.ft
Zastavěná plocha: 1405 sq.ft
Typ: Rodinné domy/Interiéry

Americké studio s názvem anonymous architects nedávno dokončilo rodinný dům ve svahu s parkováním na střeše v horách nedaleko Los Angeles. V souladu s tamními zákony, které vyžadují dvě soukromá parkovací místa, byl obvyklý koncept domu obrácen a na strmém místě s výhledem na pohoří San Gabriel, vyrostl objekt s parkováním a terasou v úrovni ulice a obytné prostory až pod němi.

Konstrukce se opírá o velké betonové piloty zaražené do horské stěny. Ocelový rám poskytuje potřebnou podporu různých konzol, které se vysouvají do údolí.

Řada otvorů ve střeše dopřává obyvatelům, aby přirozené světlo pronikalo do prostor navzdory umístění ve svahu. Schody jsou umístěny podél severní zdi, která umožňuje přístup do interiéru, který vede přímo do otevřeného prostoru kuchyně.

Venkovní terasa kolem obvodového pláště zajišťuje bezkonkurenční výhled na město, zatímco soukromé pokoje jsou odvráceny do svahu.

Zanechat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Facebook