Rozsáhlá luxusní šedá rezidence vyrostla na svažitém místě skalnatého terénu v Chille

Odeslat
e-mailem
Photo © Sergio Pirrone

Catch The Views House
LAND Arquitectos
Lokalita: Zapallar, Chile
Typ: Rodinné domy/Interiéry

Chilské studio LAND Arquitectos navrhlo rozsáhlou pobřežní rezidenci, která se rozkládá svou hmotou do mnoha směrů a výškových úvorní, tak aby co nejlépe využila lokalitu a všechny nabízející se výhledy s ní spojené. Nachází se na břehu v Zapallar v centrálním Chile. Rodinný dům je doslova zaříznut do skalnatého terénu ve velmi svažitém místě a vytváří obytnou plochu skládající se ze dvou pater.

LAND Arquitectos, kteří mimochodem nedávno dokončili ještě další dům na stejné pláži, umístili pokoje s cílem tak, aby mohli jejich obyvatelé využít malebný výhled na moře a krajinu ze všech koutů. 593 metrů čtverečních bylo postaveno za použití systému prefabrikovaných panelů vyrobených ze železobetonu, což umožnilo rychlou a snadnou stavbu. Obě podlaží jsou zhruba stejné velikosti.

Na rozdíl od tmavě šedé vnější fasády je interiér obložen obílenými deskami ze dřeva, ty jsou doplněny tmavou dřevěnou podlahou. Kuchyně a jídelna jsou lemovány podél části přízemí, jídelna vyčnívá směrem na východ a zachytává ranní sluneční světlo. Velký obývací pokoj nabízí západní terasu.

Zanechat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Facebook