Skleněný zahradní pavilon s kuchyní si našel místo vedle domu z 19. století v USA

Odeslat
e-mailem
Photo © Iwan Baan

Fort Greene Pavilion
O’Neill McVoy Architects
Lokalita: Fort Greene, Brooklyn, NY, USA
Plocha: 250 sqft
Rok: 2010
Typ: Rodinné domy/Interiéry

Koncepce pro zahradní pavilon s kuchyní byla pro O’Neill McVoy Architects jasnou volbou. Tenké, lineární rámová konstrukce zahradního pavilonu v kontrastu s těžkou zdí domu pocházejícího z 19. století. Zatímco nový pavilon s kuchyní tvoří sám o sobě neformální sociální prostor, ve vztahu s původním domem a a dvorkemu zprostředkovává obyvatelům propojení exteriéru s interiérem. Vstup do pavilonu je z domu do salonu v patře, do zahrady se vstupuje z úrovně terénu.

Hybridní dřevo / rámová ocel tvoří mřížkovou strukturu. Šikmé průhledné a skleněné plochy vyzdvihují okolní zeleň a krásně odráží zahradu a sluneční paprsky. Velká okna se dají otevírat či posunovat, což maže hranice mezi exteriérem a interiérem. Salon v patře je doplněn o kuchyni s bílými skříňkami a připojuje se přes otevřené schodiště dolů do dubem lemovaný hudební pokoj s posuvnými skleněnými dveřmi otevírajícími se do zahrady. Klienti jsou básník, právník a jejich dvě dospívající dcery.

Zanechat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Facebook