Velkorysý otevřený prostor vytváří vzdušný interiér rodinného domu v Japonsku

Odeslat
e-mailem
Photo © Kai Nakamura

Koya No Sumika
mA-style Architects
Lokalita: Yaizu, Shizuoka Prefecture, Japonsko
Plocha: 778 sqm
Rok: 2013
Typ: Rodinné domy/Interiéry

Nový rodinný dům v Japonsku rozšířil původní hlavní budovu a vytvořil tak zázemí pro mladý pár. Hlavní budova stojící hned vedle je v klasickém japonském stylu s asi 200 m2, který je běžně k vidění ve venkovských oblastech. Je to velký dům s mnoha pokoji a skládá se hlavně z velkých prostor, kde se lidé shromažďují a poskytují pohostinnost. Nicméně mladý pár požadoval pocit klidu a samostatných prostor, které jim dopřeje samostaná budova. Jednoduché rozšíření umožňuje obyvatelům  žít zcela oddělené, ale vztah mezi rodinami a spojení s hlavní budovou nejsou ztraceny.

Rozšíření je připojeno spojovací chodbou na západní straně hlavní budovy. To umožňuje obyvatelům přepínat své myšlení před vstupem do jiného životního prostoru. Společná zahrada udržuje správný smysl pro vzdálenost.

Obývací prostory jsou agregovány do jednoduché nepřetržité strukty, která se skládá z malých – 2 m vysokých – nosných zdí ve tvaru U. Krov je vyrobena z 62mm panelů a konstrukčních překližek na obou stranách. Je zakončen 69 mm tenkou střechou. Tím překrývají nosné stěny a rám vytváří V profil. Světlo a vzduch volně cirkuluje v prostoru a dům tak pro japonské obyvatele představuje oblast svobody.

Zanechat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Facebook