Výrazně nakloněný nulový až plusový rodinný dům s navrhli architekti v Norsku

Odeslat
e-mailem
Photo © Bruce Damonte

Zero Energy House
Snøhetta
Lokalita: Ringdalskogen, Larvik, Norsko
Typologie: Budova s nulovými emisemi
Velikost: 220 m²
Datum dokončení: 17.září 2014
Typ: Rodinné domy/Interiéry

Ve snaze vytvořit ekologicky nezávadnou budovu s nulovými emisemi navrhla projekční kancelář Snøhetta pilotní rodinný dům u norského města Larvik. Nyní byl rodinný dům dokončen a slouží jako platforma, na které lze demonstrovat aktuální znalosti z plusových domů, které produkují více energie, než používají.

Rodinný dům je výrazně nakloněn k jihovýchodu. Šikmá střešní plocha je oděna do fotovoltaických panelů. Solární kolektory jsou doplněny geotermálními vrty v místě stavby, což vede k celkovému zisku, který je schopen zajistit dům přebytkem energie, která je používána k pohonu elektrického auta po celý rok.

Zanechat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Facebook