Centrum boje s rakovinou je navrženo jako shluk sedmi malých domků

Odeslat
e-mailem
© Quintin Lake

Livsrum – Cancer Counseling Center
EFFEKT
Lokalita: Næstvedgade, 2100 Kodaň, Dánsko
Plocha: 740,0 m2
Rok: 2013

Livsrum, jak je pojmenováno nové centrum pro boj s rakovinou, vychází z návrhu, jenž získal 1. místo ve veřejné soutěži. Navrhli ho architekti ze studia EFFEKT ve spolupráci s Hoffmann a Lyngkilde. Nové poradenské centrum leží v blízkosti nemocnice v Kodani v Dánsku. Centrum je navrženo jako shluk sedmi malých domků kolem dvou zelených venkovních prostor. Každý dům má svou vlastní specifickou funkci a dohromady tvoří souvislý sled různých míst a náplní, jako jsou knihovny, kuchyně, konverzační pokoje, společenská místnost, obchody, posilovna a wellness zařízení.

Dům nabízí širokou škálu různých místností pro neformální poradenství, terapii a interakci s důrazem na pohodlí uživatel a jejich pohodu. Měnící se výška střechy a použité materiály zajišťují, že má budova svůj vlastní jedinečný architektonický charakter, který ji jasně odlišuje od okolních nemocničních budov. Díky umístění poradenského centra pro výzkum rakoviny v blízkosti nemocničního oddělení zaměřeného na rakovinu, je zde nastavena užší spolupráce mezi nemocničním personálem a poradenským centrem.

Výstavba byla zahájena v srpnu 2012. Již na jaře roku 2013 zaměstnanci a dobrovolníci nabídli pacientům s rakovinou vřelé přivítání v novém poradenském centru.

Zanechat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Facebook