Rakouský fyzioterapeut spojil prostory své praxe s moderním domovem

Odeslat
e-mailem
muk-tit

Muk
Ma hoRe
Místo: Saalfelden, Rakousko
Tým: Andreas Hoerl, Robert Reichkendler
Plocha: 250 m2
Rok vzniku: 2013
Typ: Nemocniční zařízení/Rodinné domy/Interiéry

Klientova představa, se kterou přišel za architekty Ma hoRe, byla spojit funkci rodinného domu s fyzioterapeutickou praxí, kterou vykonává jako své povolání. To vše do jedné kompaktní a důmyslně propojené budovy. Architekti měli zajistit soukromí obytného prostoru a naopak otevřít prostory pro terapii, tak aby byly přístupné a jasně viditelné veřejnosti.

Projekt je rozdělen do dvou propojených svazků – spodní část s výhledem do ulice se užívá pro pracovní účely, zatímco horní zapuštěná část nabízí prostor pro 2-patrový obytný prostor. Oba svazky jsou navázány společnou plochou sloužící zároveň jako terasa rodinného domu střecha fyzioterapeutické praxe. Tento koncept představuje práci s terénem, čímž vytváří velkou zahradu, která umožňuje maximální výhled na okolní hory a minimální pohled ze strany veřejnosti z ulice.

V obytném podlaží se vyjímají volné plochy – světlé – s výhledem do okolí. Architektonické prvky jako schodiště a nábytek na míru v obývacím pokoji dodávají prostoru příjemnou atmosféru.

Železobeton byl vybrán jako hlavní konstrukční systém a představuje efektivní konstrukci, zejména s ohledem na převislé části budovy. Skleněné plochy v přízemí a obytném prostoru umožňují dostatečný přísun přirozeného světla.

Zanechat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Facebook