Fasádní panely Fundermax vytvořily zajímavou strukturu na mateřské školce ve Francii

Odeslat
e-mailem
Photo © Sergio Grazia

Paris- Quai de l’Oise
Agence VEA – Architects
Lokalita: 19. arrondissement, Paříž, Francie
Rozsah: 1100.0 m²
Rok: 2014
Typ: Školské stavby

Nová mateřská škola se nachází se na okraji Canal de l’Ourcq, v živé pařížské čtvrti. Představuje metafora lodi kotvící na kanálu. Budova skrývá za její fasádou z materiálu FUNDERMAX zahradu na hraní dětí.

Hlavní otázkou bylo zvládnout obrovské rozdíly úrovní stísněného pozemku. Ideou architektů bylo vytvořit podzemní „technické“ podlaží s kuchyní, prádelnou a vůbec se všemi ne-dětskými místnostmi. Zatímco hlavní vchod by byl přímo z Rue de l’Ourcq.

Stavělo se na trojúhelníkové parcele. Zakřivené stavební formy se tak promítly i do interiérů. Architekti využili tuto možnost pro vytvoření měkkých a příjemných tvarů, které jsou spojeny s teplými barvami jako je dřevo v průčelí. Fasáda reaguje na okolní sociální bydlení, které bylo navrženo před sto roky.

Na střeše mají děti svůj vlastní prostor na hraní. Kromě toho jsou zde fotovoltaické panely umožňující budově produkovat tolik energie, kolik je sama schopna spotřebovat.

Zanechat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Facebook