Mateřská škola s hravým interiérem a velkým dvorem prorostlým zelení vznikla v Japonsku

Odeslat
e-mailem
Photo © Studio Bauhaus

D.S Nursery
HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro
Lokalita: Ibaraki, Japonsko
Rozsah: 1464,0 m²
Typ: Školy/Interiéry

Místo je obklopeno rýžovými poli, takže se jedná o větrnou oblast, která je také díky tomu hojně využívána pro získávání velkého množství elektřiny z větrných elektráren. A i tento projekt je založen na koncepci „větru“.

Dispozici tvoří chodba ve tvaru kroužku, je jako obraz, který vznikl tak, aby každý svazek místností působil jako lopatky větrného mlýna. V důsledku toho, i při zachování nezávislosti, je zde pocit jednoty skrze chodby a nádvoří.

To také zabezpečuje přirozené osvětlení a větrání otevřením bočních oken do učeben a herny. Okna  jsou hojně osazena i na chodbě. Hlavním materiálem v budově je dřevo, které je využito i na terasách pod přístřeškem. Proto je možné použít venkovní prostor jako součást výuky.

V místech interiéru se odkrývají nosníky, které jasně vyjadřují, že jde o stavbu ze dřeva.

Zelený dvůr je viděn z mnoha pohledů a lze k němu přistupovat z libovolného místa. Je plánován jako místo, kde děti hrají hry a tvoří skupiny.

Zanechat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Facebook