Španělská škola zaujme výrazně žlutým interiérem

Odeslat
e-mailem
Photo © Jordi Surroca, Architectural Photography

CEIP en Tarragona
Batlle i Roig Arquitectes
Lokalita: Tarragona (Spain) – 2011
Rok: 2009
Práce skončily v roce 2011
Investor: GISA
Dodavatel: TAU-ICESA
Náklady: 3.274.700
Stav: dokončená práce
Typ: Školy / instituty

Projekt se skládá ze 79,90 x 19,15 m obdélníkového tvaru budovy, s posilovnou jako přístavke na severní straně pozemku. Prostor mezi oběma stavbami tvoří verandu základní školy. Je navrhuta kompaktní budova, která minimalizuje ekonomický dopad na fasádách, s jednoduchou organizací, která umožňuje standardizaci a prefabrikaci struktur a stavebních prvků. Struktura byla navržena v betonu stejně jako uzávěry a fasády.

Situace na místě se snaží vhodně umístit učebny a zároveň vzít na vědomí hlasitost hlavní ulice. Vstup do školy je umístěn na středu. Tento centrální vchod z vnější kryté plochy umožňuje rozdělení jednotlivých místností, s centrální halou a s vertikálním komunikačním apartmá.

Kvalita betonové prefabrikované stěny nepotřebuje konečné úpravy. Přesto bylo rozhodnuto, že barvy v některých částech budovy se kryjí s výběrem barvy na vnitřních dokončovacích pracích. Tato rozhodnutí protlačila grafiku na fasádě.

Zanechat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Facebook